Γιατί το SEO είναι ο νούμερο 1 τρόπος προώθησης στην Google

Γιατί το SEO είναι ο νούμερο 1 τρόπος προώθησης στην Google

Μία ιστοσελίδα είναι ο άξονας που ενώνει την επιχείρηση με τον πελάτη στο ψηφιακό κόσμο. Μα δεν είναι αρκετή αυτή για να εντοπιστούν εύκολα και γρήγορα οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει από νέους πελάτες. Για να συμβεί αυτό μα και να ενισχυθεί το brand της είναι αναγκαίες οι διαφημιστικές ενέργειες του δημιουργού της. Το SEO είναι ο βέλτιστος τρόπος για την προώθηση της ιστοσελίδας. Παρακάτω θα εξηγήσουμε πιο αναλυτικά όλους τους λόγους που τον καθιστούν ακρογωνιαίο λίθο κάθε στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ.

SEO: Ποιος είναι ο ορισμός και η λειτουργία του

Ως όρος του marketing, αρκετές φορές το SEO για προώθηση ιστοσελίδας έχει υποτιμηθεί αδίκως από ορισμένους δημιουργούς websites. Παρόλα αυτά, είναι τμήμα μίας διαφημιστικής καμπάνιας, ιδανικής για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Για να γίνουν περισσότερο κατανοητοί οι λόγοι που το SEO αποτελεί τον #1 τρόπο προώθησης ενός site στις μηχανές αναζήτησης, είναι απαραίτητο να καταλάβεις τον ορισμό του και το πώς αυτό λειτουργεί.

Έτσι, ‘SEO” είναι το ακρώνυμο των αγγλικών λέξεων ‘Search Engine Optimization’ και σημαίνει ‘βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης’. Πρόκειται για ένα σύνολο ενεργειών που πραγματοποιούνται σε ένα website μέχρι να λάβει υψηλή βαθμολογία από την Google και να βρεθεί στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα των σελίδων της. Όσο περισσότερο αυτό προβάλλεται στις πρώτες θέσεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι επισκέψεις.

Με απλά λόγια, στόχος του SEO είναι να αποδείξει στην Google μα και σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης πως το περιεχόμενο του βελτιστοποιημένου site είναι το πιο αξιόπιστο και ποιοτικό αποτέλεσμα που μπορούν να δουν οι χρήστες του διαδικτύου όταν αναζητούν κάτι συγκεκριμένο. Συνεπώς η βελτιστοποίηση κάθε ιστότοπου πρέπει πάντα να γίνεται όπως ορίζουν τα πρότυπα της Google.

Οι ενέργειες βελτιστοποίησης διαχωρίζονται σε εντός του site (On-Page ή On-Site SEO) και σε εκτός (Off- Page ή Off-Site SEO). Με τις στοχευμένες Οn-Site ενέργειες το site γίνεται περισσότερο φιλικό και ελκυστικό προς τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης, τα άρθρα του γίνονται περισσότερο κατανοητά, χρήσιμα και ποιοτικά ώστε να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους χρήστες του διαδικτύου. Στις off-site τακτικές βελτιστοποίησης περιλαμβάνεται η δημιουργία εξωτερικών συνδέσμων.

Γιατί το SEO συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του site

Mε το SEO και συγκεκριμένα με την Off- Page βελτιστοποίηση ενισχύεται περισσότερο το brand name και η αξιοπιστία μίας επιχείρησης. Το Search Engine Optimization, αποτελεί εν συντομία την ψηφιακή επαγγελματική κάρτα της επιχείρησης. Η εκτύπωση διαφημιστικών φυλλαδίων και η διανομή τους βοηθά να γνωρίσουν περισσότερο την εταιρεία εκτός διαδικτύου, ενώ ένας βελτιστοποιημένος ιστότοπος προβάλλεται σε ένα στοχευμένο διαδικτυακό καταναλωτικό κοινό.

Το SEO προβάλλει δωρεάν την ιστοσελίδα και δέχεται ποιοτική επισκεψιμότητα

Άλλο θετικό στοιχείο του SEO είναι πως μπορεί να προωθήσει ανέξοδα ένα website στην Google. Επιπλέον, ένα βελτιστοποιημένο site κερδίζει πιο εύκολα την εμπιστοσύνη των επισκεπτών του. Όσοι το επισκέπτονται, γνωρίζουν τι να περιμένουν από αυτό. Έτσι, υπάρχει αύξηση και του conversion rate με την βοήθεια του SEO. Δηλαδή οι επισκέπτες μετατρέπονται γρηγορότερα σε αγοραστές, εάν μείνουν ικανοποιημένοι με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Με το SEO μαθαίνεις το κοινό του site σου

Με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους επισκέπτες της. Να μάθεις δηλαδή τι είναι αυτό που θέλουν να βλέπουν πιο συχνά στο site, ποια άρθρα διαβάζουν συχνότερα, τι φύλο και ποια ηλικία έχουν, ποια είναι τα ενδιαφέροντα τους. Με αυτό το τρόπο, μπορείς να διαμορφώσεις το ιστότοπο σου ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου και να αυξηθούν οι αγοραστές και οι επισκέπτες του.

Το SEO αξιοποιείται επιτυχώς στο digital marketing

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, το SEΟ έχει σημαντικό ρόλο σε όλα τα είδη του μάρκετινγκ. Πιο συγκεκριμένα, όταν βελτιστοποιούν στο ιστότοπο οι ετικέτες τίτλου και οι μετά-περιγραφές, μπορεί το περιεχόμενο του να μοιράζεται εύκολα και γρήγορα από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Συνεπώς, το Search Engine Optimization είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις το site σου στην Google καθώς προσφέρει ικανοποιητικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα οδηγώντας το στην επιτυχία.