Σκουφάκια Χειρουργείου – Το στυλ και η τέλεια εφαρμογή

Στα νοσοκομεία όπου η τήρηση της υγιεινής είναι απαραίτητη, όλο το ιατρικό προσωπικό φορά τις κατάλληλες στολές σε όλη την βάρδια τους. Μαζί με την ιατρική στολή, δεν ξεχνούν ποτέ να φορούν και καπελάκια χειρουργείου. Αναρωτιέσαι γιατί είναι χρήσιμα τα ιατρικά σκουφάκια; Θέλεις να μάθεις τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν ή αναζητάς λίγη βοήθεια για να επιλέξεις το ιδανικό σκουφί που θα εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι σου; Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στις επόμενες γραμμές του κειμένου.

Τι είναι τα σκουφάκια χειρουργείου και γιατί χρειάζονται

Πρώτα απ΄ όλα, ας εξηγήσουμε καλύτερα τι είναι τα καπελάκια χειρουργείου και ποιοι ακριβώς τα φορούν. Με τα σκουφιά χειρουργείου, όπως αλλιώς ονομάζονται, οι ιατροί και οι νοσηλεύτριες καλύπτουν τα μαλλιά, το τριχωτό του κεφαλιού καθώς και τα αυτιά τους προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο, την αποβολή τριχών και νεκρών σωματιδίων δέρματος και την μεταφορά τους προς τους ασθενείς που εκείνη την στιγμή υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση.

Δίχως την ύπαρξη των συγκεκριμένων σκουφιών, μολύνεται ο αποστειρωμένος χώρος του χειρουργείου και ο ασθενής βρίσκεται σε κίνδυνο. Το χειρουργικό σκουφάκι προστατεύει και το ιατρικό προσωπικό κατά την διάρκεια μίας εγχείρησης. Και αυτό γιατί εμποδίζει τον ιδρώτα να στάξει στα μάτια των χειρουργών και να τα ερεθίσει. Επίσης, ελαχιστοποιούνται και οι πιθανότητες ύπαρξης ενός ιατρικού λάθους.

Πόσα είδη χειρουργικών καπέλων υπάρχουν

Εξαιτίας της σπουδαιότητας των χειρουργικών σκούφων, στο εμπόριο θα βρεις πολλά είδη, ανάλογα με την εργασία, το μήκος των μαλλιών που έχει ο εργαζόμενος και την χρήση τους. Πιο αναλυτικά, τα είδη χειρουργικών καπέλων που υπάρχουν είναι τα εξής:

  • Χειρουργικά σκουφάκια μίας χρήσης: Χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους σε χώρους όπου ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι πολύ υψηλός. Προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλή των χειρουργών από το αίμα και την βρωμιά και μετά την χρήση τους πετιούνται. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από χαρτί.
  • Καπελάκια χειρουργείου με αλογοουρά (ponytail): Τα συγκεκριμένα καπελάκια είναι ιδανικά για αυτούς που έχουν μακριά μαλλιά. Διαθέτουν ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος τους για να τοποθετούνται εκεί οι τρίχες. Κάποια από αυτά έχουν και μία θήκη για να χωράνε τα μαλλιά εκεί και να προστατεύονται περισσότερα.
  • Pixie καπελάκια χειρουργείου: Αυτά ταιριάζουν καλύτερα στο ιατρικό προσωπικό που έχει πολύ κοντά μαλλιά.
  • Bouffant καπελάκια: Πήραν το όνομά τους από ένα δημοφιλές χτένισμα της δεκαετίας του 1960, εξαιτίας του φουσκωτού σχήματος τους. Έχουν σχεδιαστεί να έχουν ελαστικότητα και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση στον κάτοχο τους, αλλά και αυξημένη προστασία καθώς τεντώνονται και μπορούν να καλύψουν και τα αυτιά.

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα χειρουργικό σκουφάκι

Γνωρίζοντας πλέον τα είδη των χειρουργικών σκούφων, πιθανότατα είναι πιο εύκολο να επιλέξεις αυτό που αρμόζει στις δικές σου ανάγκες. Όταν φτάσει η στιγμή να διαλέξεις τι θα αγοράσεις, επέλεξε αυτό που θα χωράει όλα τα μαλλιά σου μέσα. Αν έχεις κοντά μαλλιά επέλεξε ένα pixie καπελάκι ενώ αν έχεις μακριά αγόρασε ένα ponytail ή ένα bouffant σκουφάκι χειρουργείου.

Έπειτα, εξέτασε πολύ προσεκτικά το ύφασμα του. Βεβαιώσου πως η ποιότητά του είναι εξαιρετική. Προτίμησε ένα 100% βαμβακερό καπελάκι καθώς το συγκεκριμένο υλικό είναι ελαφρύ και αναπνεύσιμο. Μη ξεχάσεις, επίσης, να σιγουρευτείς πως το σκουφάκι που θα επιλέξεις, έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικά υλικά και οι ραφές του είναι ενισχυμένες. Είναι αναγκαίο να αντέχει στην αποστείρωση και στο πολύ συχνό πλύσιμο.

Αν ο εργοδότης δεν έχει ζητήσει να έχουν συγκεκριμένο χρώμα τα σκουφάκια χειρουργείου, μπορείς να επιλέξεις σκούφο στο αγαπημένο σου χρώμα ή κάποιο που έχει διάφορα σχέδια. Καλό είναι, να προμηθευτείς αρκετά καπελάκια, ώστε όταν πλένεις το ένα, να έχεις στην δουλειά το άλλο. Φρόντισε επίσης να επιλέξεις αξιόπιστα καταστήματα (φυσικά ή ηλεκτρονικά) επαγγελματικής ένδυσης για να κάνεις αυτή τη αγορά.

Πώς να φορέσεις ένα χειρουργικό καπέλο

Η εφαρμογή ενός χειρουργικού σκούφου, μετά την αγορά του, είναι πολύ εύκολη. Αν δεν έχεις μακριά μαλλιά, δοκίμασε να το φορέσεις όπως ένα κανονικό καπέλο. Αν πάλι αγόρασες ένα καπέλο χειρουργείου με αλογοουρά, τότε:

  • Βάλε το καπέλο στο μέτωπο,
  • Κάνε τα μαλλιά σου αλογοουρά και πέρασε τα στο πίσω μέρος του σκούφου,
  • Πιάσε τις άκρες από τις δύο κορδέλες που υπάρχουν, σταύρωσε τις κάτω από την αλογοουρά και δέστε τις.

Συνοψίζοντας, το χειρουργικό καπέλο αποτελεί μέρος του συνόλου μιας ιατρικής στολής και προστατεύει τόσο τους ασθενείς όσο και το ιατρικό προσωπικό κατά την διάρκεια μίας εγχείρησης. Ελπίζουμε μέσα από το κείμενο να έμαθες όλα όσα χρειαζόσουν και να επιλέξεις σωστά τον χειρουργικό σκούφο για την εργασία σου.

Τι πρέπει να κάνω για να έχω αποτελέσματα στην 1η σελίδα της Google

Όποιος έχει μία ιστοσελίδα είναι λογικό να θέλει μα έχει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Οι επισκέπτες είναι η «ζωή» ενός  site και αν μιλάμε και για site που προσφέρει προϊόντα ή / και υπηρεσίες, είναι και η κύρια πηγή εσόδων και κέρδους του. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επισκεψιμότητα μίας ιστοσελίδας παίζουν οι μηχανές Αναζήτησης αφού από εκεί θα ξεκινήσουν την περιήγηση τους στο διαδίκτυο οι περισσότεροι χρήστες του, καθώς πολλοί λίγοι είναι αυτοί που πληκτρολογούν συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα, είναι ότι δεν αρκεί να βγαίνει μία ιστοσελίδα στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google ή άλλων μηχανών αναζήτησης για να έχει μεγάλη ή έστω σταθερή επισκεψιμότητα. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες που σχετίζονται με την προώθηση ιστοσελίδων για να βελτιώσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσπαθήσει τουλάχιστον να βγαίνει στη πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων για να έχει μία αξιοπρεπή και σταθερή επισκεψιμότητα. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό.

Διαφημίσεις AdWords

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φέρετε επισκέπτες στο site σας είναι μία καμπάνια AdWords της Google. Οι καμπάνιες αυτές είναι σχετικά απλές και μοιάζουν κάπως με δημοπρασίες. Το AdWords θα σας προτείνει κάποιες λέξεις κλειδιά σχετικές με το site σας και από εκεί και μετά θα κληθείτε να πληρώσετε κάποια χρήματα έτσι ώστε όταν κάποιος ψάχνει για αυτή τη λέξει – κλειδί, να βλέπει το site σας σε ειδικό χώρο πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα της έρευνας. Εννοείται ότι όταν θα βγαίνει με τον παραπάνω τρόπο η ιστοσελίδα σας στις σελίδες αποτελεσμάτων θα φέρει και ειδική σήμανση διαφήμισης. Λέμε ότι μοιάζει με δημοπρασία γιατί αν ενδιαφέρεται παραπάνω από μία ιστοσελίδα για κάποια συγκεκριμένη λέξη – κλειδί, όσο περισσότερα δώσει η κάθε ιστοσελίδα, τόσο πιο ψηλά θα βγαίνει στο σχετικό πλαίσιο των διαφημίσεων.

Μία καμπάνια Adwords θα φέρει άμεσα κόσμο στο site σας, ωστόσο το traffic που θα σας προσφέρει θα «χαθεί» όταν θα σταματήσετε την καμπάνια σας, το κόστος της οποίας με τον καιρό μπορεί να μεγαλώσει αρκετά.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Οι μηχανές αναζήτησης δεν ενδιαφέρονται να παρέχουν μόνο σχετικά αποτελέσματα σε κάθε αναζήτηση. Θέλουν οι χρήστες τους να λαμβάνουν και χρήσιμα αποτελέσματα, γι’ αυτό και δίνεται μεγάλη σημασία στο πόσο φιλική προς τον χρήστη είναι η κάθε ιστοσελίδα. Η φιλικότητα της ιστοσελίδας φαίνεται από διάφορους παράγοντες όπως για παράδειγμα το πόσο απλή είναι η δομή της – κάτι που κάνει και πιο γρήγορη την καταγραφή της από τους crawlers των μηχανών αναζήτησης – και το πόσο καλά εμφανίζονται σε κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές. Ειδικά στο δεύτερο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς οι περισσότερες αναζητήσεις πλέον γίνονται από φορητές συσκευές.

Σωστά γραμμένο περιεχόμενο

Όπως είπαμε και πριν, η χρησιμότητα και η χρηστικότητα ενός site είναι πολύ σημαντικά για την κατάταξη του. Αν λοιπόν το site σας έχει σωστά γραμμένο υλικό το οποίο όχι μόνο θα είναι πολύ πληροφοριακό χωρίς να πλατειάζει αλλά θα περιέχει και λέξεις – κλειδιά σε καίρια, στρατηγικά σημεία, τότε σίγουρα θα δείτε την θέση του στις σελίδες αποτελεσμάτων να βελτιώνεται. Εννοείται ότι το υλικό θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά καθώς αυτό δείχνει ότι νοιάζεστε γι’ αυτό και το φροντίζετε.

SEO

Τέλος, έχουμε τη λύση του SEO, δηλαδή του Search Engine Optimization. Πρόκειται για μία διαδικασία που σκοπό έχει την μόνιμη βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στις σελίδες σχετικών αποτελεσμάτων. Είναι μία μακροχρόνια διαδικασία που γίνεται από ειδικούς και περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Τα αποτελέσματα της είναι μετρήσιμα και θεαματικά αλλά συνήθως δεν είναι άμεσα ορατά. Το SEO είναι μία επένδυση που αξίζει να κάνετε, όσο μεγάλη και αν χρειαστεί να είναι, για να αποκτήσετε μόνιμη και μεγάλη επισκεψιμότητα, άρα και κέρδη. Είναι μία επένδυση με πολύ μεγάλα οφέλη.

Γιατί το SEO είναι ο νούμερο 1 τρόπος προώθησης στην Google

Μία ιστοσελίδα είναι ο άξονας που ενώνει την επιχείρηση με τον πελάτη στο ψηφιακό κόσμο. Μα δεν είναι αρκετή αυτή για να εντοπιστούν εύκολα και γρήγορα οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει από νέους πελάτες. Για να συμβεί αυτό μα και να ενισχυθεί το brand της είναι αναγκαίες οι διαφημιστικές ενέργειες του δημιουργού της. Το SEO είναι ο βέλτιστος τρόπος για την προώθηση της ιστοσελίδας. Παρακάτω θα εξηγήσουμε πιο αναλυτικά όλους τους λόγους που τον καθιστούν ακρογωνιαίο λίθο κάθε στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ.

SEO: Ποιος είναι ο ορισμός και η λειτουργία του

Ως όρος του marketing, αρκετές φορές το SEO για προώθηση ιστοσελίδας έχει υποτιμηθεί αδίκως από ορισμένους δημιουργούς websites. Παρόλα αυτά, είναι τμήμα μίας διαφημιστικής καμπάνιας, ιδανικής για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Για να γίνουν περισσότερο κατανοητοί οι λόγοι που το SEO αποτελεί τον #1 τρόπο προώθησης ενός site στις μηχανές αναζήτησης, είναι απαραίτητο να καταλάβεις τον ορισμό του και το πώς αυτό λειτουργεί.

Έτσι, ‘SEO” είναι το ακρώνυμο των αγγλικών λέξεων ‘Search Engine Optimization’ και σημαίνει ‘βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης’. Πρόκειται για ένα σύνολο ενεργειών που πραγματοποιούνται σε ένα website μέχρι να λάβει υψηλή βαθμολογία από την Google και να βρεθεί στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα των σελίδων της. Όσο περισσότερο αυτό προβάλλεται στις πρώτες θέσεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι επισκέψεις.

Με απλά λόγια, στόχος του SEO είναι να αποδείξει στην Google μα και σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης πως το περιεχόμενο του βελτιστοποιημένου site είναι το πιο αξιόπιστο και ποιοτικό αποτέλεσμα που μπορούν να δουν οι χρήστες του διαδικτύου όταν αναζητούν κάτι συγκεκριμένο. Συνεπώς η βελτιστοποίηση κάθε ιστότοπου πρέπει πάντα να γίνεται όπως ορίζουν τα πρότυπα της Google.

Οι ενέργειες βελτιστοποίησης διαχωρίζονται σε εντός του site (On-Page ή On-Site SEO) και σε εκτός (Off- Page ή Off-Site SEO). Με τις στοχευμένες Οn-Site ενέργειες το site γίνεται περισσότερο φιλικό και ελκυστικό προς τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης, τα άρθρα του γίνονται περισσότερο κατανοητά, χρήσιμα και ποιοτικά ώστε να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους χρήστες του διαδικτύου. Στις off-site τακτικές βελτιστοποίησης περιλαμβάνεται η δημιουργία εξωτερικών συνδέσμων.

Γιατί το SEO συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του site

Mε το SEO και συγκεκριμένα με την Off- Page βελτιστοποίηση ενισχύεται περισσότερο το brand name και η αξιοπιστία μίας επιχείρησης. Το Search Engine Optimization, αποτελεί εν συντομία την ψηφιακή επαγγελματική κάρτα της επιχείρησης. Η εκτύπωση διαφημιστικών φυλλαδίων και η διανομή τους βοηθά να γνωρίσουν περισσότερο την εταιρεία εκτός διαδικτύου, ενώ ένας βελτιστοποιημένος ιστότοπος προβάλλεται σε ένα στοχευμένο διαδικτυακό καταναλωτικό κοινό.

Το SEO προβάλλει δωρεάν την ιστοσελίδα και δέχεται ποιοτική επισκεψιμότητα

Άλλο θετικό στοιχείο του SEO είναι πως μπορεί να προωθήσει ανέξοδα ένα website στην Google. Επιπλέον, ένα βελτιστοποιημένο site κερδίζει πιο εύκολα την εμπιστοσύνη των επισκεπτών του. Όσοι το επισκέπτονται, γνωρίζουν τι να περιμένουν από αυτό. Έτσι, υπάρχει αύξηση και του conversion rate με την βοήθεια του SEO. Δηλαδή οι επισκέπτες μετατρέπονται γρηγορότερα σε αγοραστές, εάν μείνουν ικανοποιημένοι με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Με το SEO μαθαίνεις το κοινό του site σου

Με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους επισκέπτες της. Να μάθεις δηλαδή τι είναι αυτό που θέλουν να βλέπουν πιο συχνά στο site, ποια άρθρα διαβάζουν συχνότερα, τι φύλο και ποια ηλικία έχουν, ποια είναι τα ενδιαφέροντα τους. Με αυτό το τρόπο, μπορείς να διαμορφώσεις το ιστότοπο σου ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου και να αυξηθούν οι αγοραστές και οι επισκέπτες του.

Το SEO αξιοποιείται επιτυχώς στο digital marketing

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, το SEΟ έχει σημαντικό ρόλο σε όλα τα είδη του μάρκετινγκ. Πιο συγκεκριμένα, όταν βελτιστοποιούν στο ιστότοπο οι ετικέτες τίτλου και οι μετά-περιγραφές, μπορεί το περιεχόμενο του να μοιράζεται εύκολα και γρήγορα από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Συνεπώς, το Search Engine Optimization είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις το site σου στην Google καθώς προσφέρει ικανοποιητικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα οδηγώντας το στην επιτυχία.

Που μπορούν να εφαρμοστούν τα πτυσσόμενα κάγκελα σε ένα διαμέρισμα για προστασία

Τα τελευταία χρόνια είναι προφανές ότι η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει. Τα λεγόμενα μικρά εγκλήματα, δηλαδή οι διαρρήξεις σε σπίτια και άλλες παρόμοιες κλοπές, μπορεί να μην αναφέρονται στις ειδήσεις και τα site, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να μην μάθει κάποιος γι’ αυτά αν μιλήσει με κάποιο γείτονα του και δυστυχώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου σπάνιο φαινόμενο το να νιώθει κάποιος ανασφαλής στο σπίτι του και να ανησυχεί μην βρει το σπίτι του ανοιγμένο ή – ακόμη χειρότερα – μην μπει κάποιος ενώ κοιμάται μέσα αυτός και η οικογένεια του.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, είναι απόλυτα λογικό να θέλει κάποιος να επενδύσει στην ασφάλεια του σπιτιού του και να το θωρακίσει απέναντι στους πιθανούς εισβολείς.

Για πληροφορίες ως αφορά το κόστος της επένδυσης σε πτυσσόμενα κάγκελα κάντε κλίκ εδώ

Το πιο σημαντικό μέτρο ασφαλείας για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας.

Τα κάγκελα για πόρτες δημιουργούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στους κλέφτες και τις διόδους του σπιτιού. Με άλλα λόγια, κάνουν την ίδια δουλειά με τα ρολά ασφαλείας που βλέπουμε σε διάφορα καταστήματα.

Δεδομένου ότι τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι κάτι που κάποιος θα βάλει μία φορά στο σπίτι του, είναι λογικό να υπάρχουν πολλές απορίες γύρω από αυτά, αφού είναι πολύ δύσκολο να έχει κάποιος σημαντική εμπειρία με αυτά αν δεν είναι επαγγελματίας του είδους. Μία από τις πιο σημαντικές απορίες είναι το πώς γίνεται η εφαρμογή αυτών τν κάγκελων, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε.

Ποιος είναι ο ρόλος των πτυσσόμενων ρολών;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, όπως είπαμε και πριν, στην ουσία είναι ένα φυσικό εμπόδιο το οποίο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αφαιρέσει ή να παραβιάσει, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για τους περισσότερους κλέφτες και διαρρήκτες οι οποίοι είναι «ερασιτέχνες».

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, τα κάγκελα ασφαλείας πρέπει να τοποθετούνται στις πιο ευαίσθητες διόδους ενός σπιτιού και αυτές είναι τα παράθυρα ή οι μπαλκονόπορτες, καθώς αρκεί μία πέτρα για να σπάσει η τζαμαρία και να αποκτήσει πρόσβαση ο κλέφτης. Εν κατακλείδι, κάθε παράθυρο και κάθε μπαλκονόπορτα θα πρέπει να προστατεύεται από ένα κάγκελο.

Πως γίνεται η τοποθέτηση;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το πόσα κάγκελα θα χρειαστείτε και που θα τοποθετηθούν. Από εκεί και μετά θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις για να κατασκευαστούν σωστά τα κάγκελα τα οποία επειδή είναι πτυσσόμενα, θα έχουν κινητά μέρη και θα πρέπει να μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα, οπότε οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνουν με ΜΕΓΑΛΗ ακρίβεια.

Όσο καλά και να ξέρετε τις διαστάσεις των παραθύρων και των μπαλκονόπορτων του σπιτιού σας, οι μετρήσεις για τα πτυσσόμενα ρολά θα πρέπει να γίνουν από ειδικούς. Αφού γίνουν οι μετρήσεις θα γίνει η κατασκευή των κάγκελων στην επιχείρηση και στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει η τοποθέτηση.

Η διαδικασία της τοποθέτησης είναι σχετικά απλή αλλά απαιτεί ειδικά εργαλεία και γνώσεις αλλιώς μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα όσον αφορά την στατικότητα της κατασκευής και κατ’ επέκταση την ασφάλεια του σπιτιού, οπότε θα πρέπει να γίνει και αυτή από ειδικούς, όσο καλές και αν είναι οι τεχνικές σας γνώσεις και ικανότητες. Συχνά το κόστος της τοποθέτησης περιλαμβάνεται στην προσφορά που θα σας γίνει κατά την αγορά των κάγκελων σας.

Κλειδαριές

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ανοίγουν και κλείνουν, οπότε σε κάποιο σημείο πρέπει να κλειδώνουν. Συνήθως οι κλειδαριές τοποθετούνται στο εσωτερικό του σπιτιού έτσι ώστε ο κλέφτης να μην έχει καμία πρόσβαση σε αυτές. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα πρέπει να τοποθετηθεί μία κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δύσκολη – ή και σχεδόν αδύνατη – η παραβίαση ή καταστροφή της. Κλειδαριές για τα πτυσσόμενα κάγκελα σας θα βρείτε στην επιχείρηση που θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση των ρολών σας.

Ποια είναι τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις μέρες μας και αυτό γίνεται κυρίως γιατί αποτελεί έναν νέο τρόπο καπνίσματος που διαφέρει αρκετά από τον παραδοσιακό. Πολλές φορές μάλιστα, καπνιστές παραδοσιακών τσιγάρων αποφασίζουν να αντικαταστήσουν αυτή τους τη συνήθεια με το άτμισμα, δηλαδή τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το λεγόμενο άτμισμα τόσο δημοφιλές; Ποιες είναι οι διαφορές του με το κανονικό τσιγάρο και ποια τα πιθανά οφέλη του; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι στην ουσία μία συσκευή που παρέχει στον χρήστη παρόμοια εμπειρία με το κάπνισμα ενός τσιγάρου, εκεί οφείλεται και το όνομα της. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό και τα καπνικά προϊόντα γενικότερα, στην ουσία η συσκευή θερμαίνει ένα ειδικό υγρό και το μετατρέπει σε ατμό τον οποίο και εισπνέει ο χρήστης σαν να κάπνιζε ένα «κανονικό» τσιγάρο. Με απλά λόγια, ο ατμιστής εισπνέει ατμό και όχι το προϊόν της καύσης αποξηραμένων φίλων καπνού και αυτό είναι που κάνει όλο τη διαφορά.

Ποια είναι τα οφέλη του ατμίσματος;

Όπως όλοι θα γνωρίζετε, το κάπνισμα έχει πολύ άσχημες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του καπνιστή. Η εισπνοή του καπνού των καπνικών προϊόντων έχει συνδεθεί μετά από πολλές έρευνες εδώ και πολλές δεκαετίες με διάφορες μορφές καρκίνου αλλά και με καρδιαγγειακές παθήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες έρευνες, οι καπνιστές «κανονικών» τσιγάρων ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια λιγότερο από τους μη – καπνιστές. Με άλλα λόγια, το κάπνισμα δεν έχει κανένα απολύτως όφελος για την υγεία και μπορεί μάλιστα να αποδειχθεί και πολύ επικίνδυνο, ακόμη και θανάσιμο.

Αυτό που κάνει το άτμισμα να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι όπως είπαμε και πριν δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό. Αυτό σημαίνει ότι με το άτμισμα ο ατμιστής δεν εισπνέει τις βλαβερές ουσίες του καπνού οι οποίες κι ευθύνονται για όλα όσα αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο. Με άλλα λόγια, το άτμισμα επιβαρύνει λιγότερο το αναπνευστικό σύστημα σε σχέση με το κάπνισμα. Αυτό σημαίνει ότι το άτμισμα έχει και κάποια οφέλη για την υγεία σας; Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το συμπεράνει τώρα με ακρίβεια κι εμπιστοσύνη καθώς είναι κάτι σχετικά νέο και δεν υπάρχει για δεκαετίες όπως το κάπνισμα. Αυτή τη στιγμή γίνονται πολλές μελέτες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και μπορεί να είναι δύσκολο να αποδείξουν ότι έχει οφέλη για την υγεία, αλλά είναι προφανές ότι το άτμισμα δεν ενέχει τους ίδιους κινδύνους με το κάπνισμα καθώς πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από όλες σχεδόν τις απόψεις.

Ενέχει το άτμισμα κάποιους κινδύνους;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για το άτμισμα είναι το γεγονός ότι τα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων αποτελούνται από φυσικά υλικά όπως την φυτική γλυκερίνη καθώς κι εκχυλίσματα αρωμάτων και γεύσεων τα οποία και δίνουν στον ατμό το ευχάριστο άρωμα του. Εννοείται ότι αν κάποιος είναι αλλεργικός σε κάποιο από τα συστατικά των υγρών αναπλήρωσης ή σε κάποιο εκχύλισμα – σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία τα συστατικά του κάθε υγρού αναπλήρωσης πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα στη συσκευασία – τότε το άτμισμα μπορεί να του προκαλέσει κάποιο αλλεργικό σοκ. Εννοείται ότι αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Επιπλέον, τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν Νικοτίνη. Η Νικοτίνη δεν είναι επιβλαβής ουσία καθώς πέρα από τον καπνό θα τη βρείτε και στις τομάτες και τις μελιτζάνες, αλλά θεωρείται πολύ εθιστική. Η Νικοτίνη δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα με την κατανάλωση της και η εισπνοή της με το κάπνισμα ή το άτμισμα κάνει αυτό το αίσθημα να έρχεται ακόμη πιο γρήγορα και αυτό δημιουργεί τον εθισμό. Με άλλα λόγια, το άτμισμα μπορεί να είναι όσο εθιστικό όσο και το κάπνισμα, ωστόσο ο ατμιστής μπορεί να «ρυθμίσει» την περιεκτικότητα Νικοτίνης των υγρών του, ειδικά αν τα κατασκευάζει μόνος του.

Είναι τα ρολά καταστημάτων ο νούμερο 1 τρόπος ασφάλειας;

Ένα κατάστημα ή μια μικρή επιχείρηση είναι η πηγή εισοδήματος κι επιβίωσης μίας οικογένειας, είναι αυτό που λέμε «το βιός» της. Εννοείται λοιπόν ότι η ασφάλεια της επιχείρησης είναι μία από τις κυριότερες ανησυχίες του ιδιοκτήτη της. Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει μία μέρα στο μαγαζί του και να δει ότι λείπουν πολλά εμπορεύματα, χρήματα και ότι έχουν γίνει και πολλές ζημιές. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν σε όλα τα καταστήματα βλέπουμε πολλά μέτρα ασφαλείας, ποιο από αυτό όμως είναι το πιο αποδοτικό; Ποιο είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει καλύτερη προστασία στο κατάστημα μας;

Η ασφάλιση καταστήματος δεν είναι απλή υπόθεση και γενικά δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να βασίζεται σε μόνο ένα μέτρο. Τα πιο συχνά που θα δει κανείς σε καταστήματα είναι οι συναγερμοί, οι κάμερες ασφαλείας και φυσικά τα ρολά καταστημάτων. Ποιο από αυτά όμως είναι το καλύτερο και γιατί; Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε το ερώτημα όσο καλύτερα γίνεται.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια καταστημάτων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ΑΠΟΛΥΤΗ λύση. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλά ασφαλισμένο και να είναι ένα κατάστημα, αν κάποιος κλέφτης θέλει πολύ να μπει, το έχει βάλει δηλαδή για κάποιο λόγο στο μάτι, κάποια στιγμή θα το καταφέρει. Αυτό βέβαια απαιτεί πολύ χρόνο και σχεδιασμό και τα καλά νέα είναι ότι οι λεγόμενοι «επαγγελματίες κλέφτες» που μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες «επιχειρήσεις» είναι ελάχιστοι και πολύ επιλεκτικοί.

Οι περισσότερες διαρρήξεις κλεφτών γίνονται από τους λεγόμενους ερασιτέχνες κλέφτες, δηλαδή συνήθως απελπισμένους τύπους που ψάχνουν για εύκολους στόχους. Όσο καλύτερα ασφαλισμένος είναι ένας χώρος, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να δοκιμάσει να «μπουκάρει». Με άλλα λόγια, ο εχθρός σας είναι κατά 95% τα κλεφτρόνια και όχι οι επαγγελματίες κλέφτες.

Ρολά καταστημάτων: το πιο αποτελεσματικό μέσο προστασίας

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι τα ρολά ασφαλείας είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι το γεγονός ότι στην ουσία μιλάμε για έναν φυσικό εμπόδιο, ένα τείχος ανάμεσα στο κατάστημα και τους κλέφτες. Αν κάποιος θέλει να παραβιάσει το κατάστημα σας, θα πρέπει να αφαιρέσει κάπως αυτό το εμπόδιο και οι περισσότεροι ερασιτέχνες κλέφτες απλά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν την αφαίρεση γρήγορα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι κάθε δευτερόλεπτο που ο κλέφτης μένει έξω από το κατάστημα σας είναι πολύτιμο, γι’ αυτό και το «τείχος» των ρολών ασφαλείας έχει μεγάλη σημασία. Αυτό σημαίνει ότι τα άλλα μέσα είναι άχρηστα; Όχι φυσικά.

Κάμερες και συναγερμοί

Αν έχετε δει ήδη διάφορα σημάδια κλεφτών στην περιοχή σας, τότε είναι λογικό να θέλετε να προστατέψετε την επιχείρηση σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κάμερες και οι συναγερμοί θα δείξουν στους κλέφτες ότι παίρνετε την ασφάλεια σας στα σοβαρά και θα το σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν δοκιμάσουν να παραβιάσουν τον χώρο. Γιατί όμως λέμε ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα ρολά;

Ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός ότι και τα δύο είναι χρήσιμα ΑΦΟΥ ο κλέφτης μπει στο κατάστημα καθώς θα κάνουν την παραμονή του εκεί σύντομη. Το θέμα είναι όμως ότι αν καταφέρει ο κλέφτης να μπει, σίγουρα θα κάνει κάποια ζημιά ή θα αρπάξει κάτι. Σίγουρα αυτή η ζημιά θα είναι πιο μικρή από αυτή που θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αυτά τα μέσα, αλλά θα γίνει. Ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι τα εν λόγω μέσα δρουν σε ψυχολογικό επίπεδο ενώ τα ρολά σε φυσικό.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι τα ρολά είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο ασφαλείας, αλλά καλό είναι να συνδυάζεται και με άλλα έτσι ώστε να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα του.

Ανακαίνιση παλιού σπιτιού στο χωριό: 3 βήματα για να ξεκινήσετε

Τα οφέλη της ζωής σε ένα χωριό

Τα οφέλη της ζωής σε ένα χωριό είναι πολλά. Οι άνθρωποι που έχουν μετακομίσει από την πόλη σε ένα χωριό ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι, με καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και πιο υγιείς. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χωριά εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και υψηλότερα επίπεδα εξωστρέφειας σε σχέση με αυτούς που ζουν εκτός χωριών.

Υπάρχει επίσης η αίσθηση ότι η ζωή είναι πιο αργή και χαλαρωτική. Οι κάτοικοι του χωριού περνούν περισσότερο χρόνο έξω, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα ποσοστά ασθενειών και παχυσαρκίας καθώς και σε αυξημένα συναισθήματα ευτυχίας.

Ανακαινίσεις σπιτιού για διαμονή σε χωριό

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε πληροφορίες για το πώς να ανακαινίσετε ένα παλιό σπίτι σε ένα χωριό αν θέλετε να ζήσετε σε αυτό. Θα μιλήσουμε για τα ουσιαστικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανακαίνισης.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές είναι η ασφάλεια, καθώς θα πρέπει να περάσετε τα επόμενα χρόνια εκεί. Αυτό σημαίνει ότι η ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες και σύμφωνα με τα πρότυπα του οικοδομικού κώδικα.

Μια άλλη πτυχή είναι το κόστος γιατί μπορούν να δαπανηθούν πολλά χρήματα για την ανακαίνιση και δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να κάνετε ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων σας βήμα-βήμα από την αρχή.

Ποιες είναι οι προκλήσεις της ανακαίνισης ενός παλιού σπιτιού στο χωριό;

Ένα σπίτι είναι ένα πολύτιμο αγαθό που πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Είτε πρόκειται για παλιό είτε για νέο σπίτι, υπάρχουν πάντα προκλήσεις κατά την ανακαίνιση.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού στο χωριό είναι η προσαρμογή της παραδοσιακής διαρρύθμισης με τις σύγχρονες ανάγκες. Οι κουζίνες συνήθως τοποθετούνται στο ένα άκρο του σπιτιού αντί να διανέμονται παντού, κάτι που μπορεί να κάνει το μαγείρεμα δύσκολο για αυτόν που μαγειρεύει και πρέπει να πηγαίνει πέρα δώθε μεταξύ κουζίνας και καθιστικού. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι πολλά σπίτια στα χωριά είναι χτισμένα πάνω σε λιθοσωρούς, που τα καθιστούν ευάλωτα στους σεισμούς. Αυτά τα σπίτια δεν είναι επίσης κατάλληλα για συσκευές υψηλής τεχνολογίας, όπως πλυντήρια πιάτων ή πλυντήρια ρούχων, επειδή είναι δύσκολο να εγκατασταθούν υδραυλικοί σωλήνες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ανακαίνισης ενός παλιού σπιτιού στο χωριό;

Τα πλεονεκτήματα της ανακαίνισης ενός παλιού σπιτιού στο χωριό είναι ότι μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το χωριό ζωντανό, να διατηρήσει ιστορικά κτίρια, να διατηρήσει τον χαρακτήρα του χωριού, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και η εξοικονόμηση χρημάτων.

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν αξίζει να επενδύσουν σε ένα παλιό σπίτι για να το ανακαινίσουν γιατί θα χρειαστεί να κάνουν πολλή δουλειά για να το κάνουν να φαίνεται ωραίο. Αλλά υπάρχουν πολλά οφέλη από την υλοποίηση αυτού του έργου. Με μερικές απλές ανακαινίσεις, ένα παλιό σπίτι μπορεί να γίνει ένα όμορφο σπίτι για κάποιον που θέλει να ζήσει στην εξοχή.

Ποιες είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου κατά την ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού στο χωριό;

Η ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού στο χωριό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλετε να ανακαινίσετε ένα παλιό σπίτι στο χωριό, υπάρχουν μερικές συμβουλές – βήματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Βήμα 1ο

Αρχικά, πρέπει να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τους στόχους και τα σχέδιά σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανακαίνισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε κάθε περιττή σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Βήμα 2ο

Δεύτερον, να γνωρίζετε τους νόμους για την πολιτιστική κληρονομιά γιατί έτσι θα αποφασιστούν ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας χωρίς να σας επιβληθεί πρόστιμο από τις αρχές.

Βήμα 3ο

Τρίτον, βρείτε έναν καλό οικοδόμο, εργολάβο ή εταιρεία που να ειδικεύεται στην ανακαίνιση παλαιών σπιτιών γιατί θα σας ηρεμήσει γνωρίζοντας ότι ξέρουν τι κάνουν όταν πρόκειται να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι στο χωριό.

Ποια είναι μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού στο χωριό;

Ένα ακίνητο στο χωριό είναι μια επένδυση για το μέλλον σας. Αλλά όταν αγοράζετε ένα ακίνητο στο χωριό, συνήθως θα πρέπει να το ανακαινίσετε για να το κάνετε κατοικήσιμο. Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε ένα τέτοιο έργο ανακαίνισης:

Είτε θέλετε είτε όχι ένα ακίνητο που χρειάζεται δουλειά ή ένα σπίτι που χρειάζεται επισκευή,

Το μέγεθος του σπιτιού και το μέγεθος του οικοπέδου που πρέπει να ανακαινιστεί,

Η ηλικία και η κατάσταση των οικοδομικών υλικών,

Το στυλ της αρχιτεκτονικής και των τετραγωνικών απαιτήσεων για μια νέα προσθήκη.

Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του παλιού σας σπιτιού στο χωριό.

Τόλμησε και εσύ!

Δεν είναι εύκολο να αφήσεις πίσω σου αυτά που έχεις σίγουρα. Αλλά έτσι ίσως δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεπεράσεις το παρελθόν σου και να ζήσεις την ζωή που ονειρεύτηκες. Έλα μαζί μου στο ταξίδι που ξεκινάω και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να προχωρήσει.